Aktuális hírek

Jún.
19
Güssingi kerékpáros túra

Július 12-én kisebb kerékpáros zarándoklatot indítottunk Güssingbe. A szentmisét Németh Zoltán körmendi plébánossal közösen mutatta be Szabolcs atya. A helyi vár megtekintése után az ízletes burgenlandi étkeket is megkóstoltuk... testileg kifáradva, de lelkileg feltöltődve kerekeztünk haza otthonunkba.

 

Néhány kép a túráról: >>>

Jún.
14
A család Isten gyönyörű ajándéka

Az ifjúsági csoport vendégeként egy háromgyermekes fiatal házaspár látogatott el plébániánkra. Németh Szabolcs és Zsófi a Zalaegerszeg melletti kis településről, Gombosszegről érkeztek hozzánk, hogy a gyermeknevelésről, családtervezésről és a hit családban való megéléséről beszéljenek.
Az értékes gondolatok után sokan újra gyerekké váltak...:)

 

A vendégség képekben: >>>

Máj.
12
Bérmálás Iváncon

30 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Dr. Veres András püspök úr. Az idei évben az Ivánci Műemléktemplom adot otthont a jeles eseménynek.

 

A bérmálásról készült néhány kép itt tekinthető meg: >>>

Ápr.
10
Nagycsütörtöki szentmise

Az ifjúsági csoport tagja közül 12-en vállalták, hogy az utolsó vacsorára emlékezve az esti szentmisén a lábmosás szertartását elvégezhessük. A rendhagyónak számító szentmisén szép számmal vettek részt a falubeliek is.

 

A szentmisén készült képek itt láthatók: >>>

Ápr.
8
Feltámadási körmenetek

Nagyszombaton Csákánydoroszlón este 6 órakor tartunk húsvétra előkészítő szertartást, végén körmenttel és húsvéti eledelek megáldásával. Iváncon 1/2 8-kor kezdődik a húsvéti vigília, végén körmenettel.

Az ünnepi miserend a hírdetések rovatban olvasható.

Márc.
20
Felsőmaráci harangszó a Kossuth Rádióban

Húsvéthétfőn, április 13-án, és április 18-án, szombaton az MR1 Kossuth rádióban a felsőmaráci nagyharang hangját hallhatjuk.

Márc.
20
Templomfelújítás Hegyhátszentmártonban

A kicsiny község templomának tetőszerkezete a tél során erősen megrongálódott. A napokban sikerült a helyi hívek adományából és jelentős egyházmegyei támogatásból a szükséges munkálatokat elkezdeni. Reményeink szerint a jövő hétre új tetővel fogadja látogatóit a Szent Márton tiszteletére szentelt kápolna.

Jan.
21
Képviselőtestületi gyűlés Iváncon

Megkezdődtek az egyházközségek zárzszámadási gyűlései. Iváncon a legfontosabb téma a templom felújítása volt. Többek javaslatára kérjük, hogy akik faanyaggal tudnak segíteni minket, hó végéig bármelyik képviselőnél tegyék meg ajánlásaikat. Ebben az évben a pályázati lehetőségek függvényében elkezdjük a hatalmas munkát: templomunk felújítását.

Jan.
17
Szent Pál Egyházmegyei zarándoklat

Január 24-én, szombaton autóbusszal indulunk Szombathelyre, hogy a nemzetek apostola tiszteletére ünnepi püspöki szentmisén vegyünk részt. A hirdetésekben mindenki tájékozódhat a részletekről.

Jan.
10
Egyházközségi gyűlések

Az év eleji zárszámadási és költségvetési gyűléseinket az alábbi időpontokban tartjuk meg: január 15. Ivánc: 17.30 óra-Polgármesteri Hivatal
január 17. Felsőmarác: 17.00 óra-sekrestye
január 17. Kemestaródfa: 19.00 óra-Cséve lakás
január 22. Gasztony: 18.00 óra-Polgármesteri Hivatal
január 24. Csákánydoroszló: 18.00 óra-Plébánia

Jan.
10
Szent Pál zarándoklat

A Szent Pál év alkalmából ünnepi püspöki mise lesz január 24-én, Szombathelyen, délelőtt 10 órai kezdettel. Az ünnepi alaklomra autóbuszt szervezünk. Jelentkezni Szabolcs atyánál szentmisék előtt ill. után lehet.

Jan.
10
Plébános elérhetősége

Úgy a plébániai vezetékes telefon üzenetrögzítőjén, mint a Plébánia bejáratánál olvaható mobiltelefonom száma.
Tekintettel a januártól érvényes változásokra, munkanapokon a következő számokon lehet hivatali vagy személyes ügyekben érdeklődni:
06-30/8246-930 vagy 06-94/318-056

Kezdőlap | Hírek | Üzenet a webszerkesztőnek | Honlaptérkép
.: KoLa Fotó :.